Opening kinderboekenweek 2020

Op woensdag 30 september was de opening van de kinderboekenweek. We vierden dit op het schoolplein met het lied En Toen? van Kinderen voor Kinderen. De kinderen van groep 8 hebben het dansje veel geoefend in de klas en dat was te zien. Wat een feestje! Juf Roxanne las een mooi gedicht voor van Koos Meinderts ‘In de bieb staan tijdmachines’.

Daarna was het tijd voor actie en werd door de klassen gestreden om de eer tijdens de geschiedenis-kwis. Weten de kinderen van nu nog wat een cassetterecorder is? En hoe zag een fiets er vroeger uit? Is de oma van Koning Willem Alexander nou prinses Beatrix of tóch prinses Juliana? De kinderen moesten rennen naar het goede antwoord. Zo waren we lekker in beweging en dat was maar goed ook, want het begon te regenen… We zijn ontzettend trots op de slimmeriken die hier op school zitten! 

De kinderboekenweek is bedoeld om (voor)lezen bij kinderen te stimuleren en duurt t/m 9 oktober. Gedurende deze week luiden wij af en toe de ‘leesbel’ in de gangen. Hoor je de bel? Laat al je spullen vallen, pak je boek en kruip op een fijn plekje om te lezen. Alle bladzijden die worden gelezen worden bijgehouden in een leesmeter!