Opening kinderboekenweek 2021:
'Worden wat je wil'

Woensdag 6 oktober 2021 - Vandaag hebben we met de hele school gezellig de kinderboekenweek geopend. De bedoeling was om dit op het schoolplein te doen, maar helaas liet het weer ons een beetje in de steek. Wat was het lang geleden dat we met de hele school in het Notenschip waren en wat was het geweldig dat dit vandaag weer kon! 

 

Kinderen mochten een mooi outfit aantrekken die te maken had met het thema van de kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’. We zagen brandweermannen, agenten, militairen, prinsessen, spidermans, rappers, dj’s, vloggers (youtubers), gamers, automonteurs, verplegers, stewardessen, chirurgen en bouwvakkers. Maar ook heel veel sportieve beroepen: ballerina’s, profvoetballers, proftennissers en autocoureurs. Samen zongen en dansten we het lied van de kinderboekenweek waarbij groep 8 traditiegetrouw het dansje voordeed op het podium. De kinderen hadden duidelijk goed geoefend want wat werd er gedanst en gezongen! Ook werd het gedicht van de kinderboekenweek, geschreven door Joke van Leeuwen, voorgedragen door Lise uit groep 7.

Daarna mochten alle kinderen met hun prachtige outfit over de rode loper paraderen waarna we de opening nog een knallend afsloten met het speciale lied. De komende tien dagen staan op school in het teken van de kinderboekenweek en het thema ‘Worden wat je wil’. In de klassen wordt extra veel gelezen, want als de leesbel afgaat, mogen kinderen alles laten vallen en gaan lezen.

Er gebeurde nóg iets bijzonders vanochtend. Want Wendy Renzen (wethouder onderwijs) en Martijn Dahmeijer (directeur dienstverlening) kwamen onze leerkrachten in het zonnetje zetten met een heerlijke taart voor de ‘dag van de leerkracht’. Hartstikke leuk dat we dit in ontvangst mochten nemen en we gaan er heerlijk van smullen!