Start thema 'Beroepen'

14 januari 2022 - In dit nieuwe jaar zijn wij op de St. Jozefschool gestart met het schoolbrede thema Beroepen. In alle klassen wordt de komende tijd veel aandacht besteed aan dit thema én gewerkt naar een mooi eindproduct. Dit eindproduct mogen de leerlingen op de Uitblinktentoonstelling van 18 maart laten zien. Wij hopen dat we alle ouders tegen die tijd weer mogen uitnodigen om de tentoonstelling te komen bekijken. 

De ‘razende reporter’ van onze school heeft een vlog opgenomen van een tentoonstelling (zie hieronder). Eerlijk gezegd vinden wij het een heel slechte vlog en ook de andere medewerkers in het filmpje bakken er niets van. Ze vinden andere dingen duidelijk belangrijker dan hun werk. Dat kunnen de kinderen vast veel BETER!! 

Voor de tentoonstelling op 18 maart zijn we dan ook op zoek naar kinderen die veel beter geschikt zijn voor deze beroepen (fotograaf, gastheer, vlogger, schoonmaker). Leerlingen mogen solliciteren op deze functies. Hoe maak je een goede brief en hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen alle andere sollicitaties? We hopen op veel creatieve reacties en we hebben er heel veel vertrouwen in dat de kinderen die wij aannemen voor deze functies dit geweldig zullen uitvoeren op de dag van de tentoonstelling. 

Misschien is dat vloggen ook wel besteed aan ouders… Zij kunnen zich opgeven om de kinderen via een livestream of een vooraf opgenomen filmpje te vertellen over hun werk. Hoe leuk is het als de kinderen dan even een kijkje krijgen in hoe het er echt aan toegaat op de werkvloer?

We maken er een interessante tijd van voor kinderen en hopen dat ze op deze manier te weten komen wat al die ouders toch allemaal de hele dag doen op hun werk... Super leerzaam!