Geld voor Vastenactie

In februari begon de vastentijd en daarmee ook de Vastenactie. Zoals elk jaar, deed St. Jozefschool weer mee. Samen in actie voor kinderen die onze hulp hard nodig hebben! 

Het campagneproject van 2021 was ‘Werken aan je toekomst’ waarbij we geld inzamelden voor kinderen in Zambia die niet naar school kunnen. In Nederland gaan alle kinderen naar de basisschool en de middelbare school. Ook elders in de wereld krijgen steeds meer kinderen basisonderwijs.

In Zambia zit een vervolgopleiding er vaak niet in, terwijl kinderen daarmee juist de kans krijgen een vak te leren en daarmee een inkomen te verdienen. Vastenactie wil ervoor zorgen dat meer jongeren naar school kunnen en een vervolgopleiding krijgen. Sommige mensen in Mbala (Zambia) verdienen hooguit € 8,30 per maand. Met een opleiding kunnen ze € 20 tot € 50 per maand verdienen. 

Dit jaar ging alles een beetje anders dan andere jaren en had Vastenactie een video opgestuurd van poppenspeelster Carla Vis en haar pop Mo die iets vertellen over het thema. Deze video is in de klassen bekeken waarna de kinderen met een missie naar huis gingen. In de loop van de weken werden de spaarpotten in de klassen alsmaar voller. Op vrijdag 9 april was de laatste dag om het opgehaalde geld in te leveren en kon er geteld worden…


Maar liefst  € 766,56 heeft de school mogen overmaken naar de Vastenactie. Het team van St. Jozefschool is ontzettend trots op de leerlingen! 

Dit jaar ging alles een beetje anders dan andere jaren en had Vastenactie een video opgestuurd van poppenspeelster Carla Vis en haar pop Mo die iets vertellen over het thema. Deze video is in de klassen bekeken waarna de kinderen met een missie naar huis gingen. In de loop van de weken werden de spaarpotten in de klassen alsmaar voller. Op vrijdag 9 april was de laatste dag om het opgehaalde geld in te leveren en kon er geteld worden… Maar liefst € 766,56 heeft de school mogen overmaken naar de Vastenactie. Het team van St. Jozefschool is ontzettend trots op de leerlingen!