Kleutermeubilair voor schakelklas Oekraïense vluchtelingen

3 juni 2022 - Op maandag 30 mei zijn twee vrachtwagens met meubilair en speelgoed verhuisd van de St. Jozefschool naar de schakelklas voor Oekraïense kinderen in de Lier. Kinderen van groep 8 sjouwden de tafeltjes, stoeltjes, kasten, groepstafels, spelletjes en speelgoed richting de verhuiswagen waar de meubels door medewerkers van verhuisbedrijf Mimo de vrachtwagens in gesjouwd werden.

Een paar weken geleden hebben de kleuterklassen van de St. Jozefschool nieuw meubilair gekregen. Via de contactpersoon van de gemeente Midden Delfland, werd direct een link gelegd met de gemeente Westland, waar een aantal mensen zich bezighoudt met de opvang van Oekraïense vluchtelingen.Toen de directeur van de Schakelklas Westland hoorde dat er meubilair beschikbaar was voor ‘zijn’ Oekraïense kleuters, was hij zeer aangenaam verrast. “Anders hadden we meubilair moeten kopen en nu zijn we alleen wat vervoerskosten kwijt”, aldus Huib van Koeveringe, de directeur van de schakelklas. ”We zijn de St. Jozefschool dan ook heel dankbaar, dat we het meubilair van hen konden krijgen”.

Ook Roxanne Rijneveen, directeur van de St. Jozefschool, is heel blij dat het meubilair een tweede leven tegemoet gaat. “Anders hadden we het moeten laten vernietigen, dat zou zonde zijn geweest. Het mes snijdt aan twee kanten!"