Opening schoolbibliotheek door Burgemeester en Vivian den Hollander

De afgelopen maanden is door medewerkers van de bibliotheek en juf Irene hard gewerkt aan onze schoolbibliotheek. De bieb was al een tijdje in gebruik, maar op donderdag 27 mei hebben we het officieel geopend in het bijzijn van de Burgemeester van Schipluiden en kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander!

Voor de opening is er een gedichtenwedstrijd gehouden voor de groepen 3 t/m 8. De winnende gedichten werden voorgelezen door de leerlingen op het schoolplein. Ook is de hele gang in de school versierd met gedichten van alle leerlingen. Het is bijzonder hoe goed de gedichten zijn. Vivian den Hollander inspireeerde de kinderen van groep 4 en 5 door te vertellen over haar boeken. De kinderen hingen aan haar lippen.

De nieuwe bibliotheek staat vol aantrekkelijke boeken. Alle kinderen hebben in hun laatje een boek waar ze op bepaalde momenten lekker in mogen lezen. Bij de St. Jozefschool hebben we veel kinderen die gek zijn op lezen. Ze verheugen zich er dan ook op om lekker veel te lezen. Als hun boek uit is, mogen ze deze omruilen in de schoolbibliotheek. Plezier in lezen is erg belangrijk, want wie meer leest, is beter in taal. We werken daarom nauw samen met de bibliotheek. Met de Bibliotheek op School wordt veel aandacht besteed aan lezen door de grote collectie hedendaagse boeken, activiteiten rondom lezen in de klas en de tijd die ervoor vrijgemaakt wordt.