Juf Danielle naar Kenia met Stichting Teachers4teachers 

Met grote vreugde kan ik u mededelen dat ik door het WSKO ben uitgekozen om een reis te mogen maken met de stichting Teachers4teachers naar Kenia. Deze mooie Nederlandse stichting draagt al sinds 2003 actief bij aan het verbeteren van het Keniaanse onderwijs. Ieder jaar gaan in het voorjaar leerkrachten en in het najaar directeuren naar Kenia om workshops te geven. In de animatie op deze pagina wordt het betekenisvolle werk van T4T helder en beknopt uitgelegd.

In het voorjaar zal ik naar Kenia vertrekken en dat komt al wat dichterbij! Voor deze reis wil ik graag een sponsoractie organiseren.

Sponsor actie

Komende dagen bezoek ik alle groepen en vertel ik over het Keniaanse onderwijs en wat ik en de andere leerkrachten gaan doen tijdens de reis. Ook laat ik speelgoed zien dat handgemaakt is in Kenia. Nieuw speelgoed is voor veel Keniaanse kinderen niet beschikbaar, dus wordt er heel creatief van alles gemaakt met restmateriaal en afval. Onder het mom van 'duurzaamheid' en 'hergebruik' wil ik daarom voor de sponsoractie een speelgoedmarkt houden met heel de school. 

Speelgoedmarkt, loterij en Carnavalsviering

Mocht er thuis nog oud speelgoed en/of kinderboeken (schoon en compleet) liggen die niet meer gebruikt worden, kan dat bij ons worden ingeleverd voor de speelgoedmarkt. De inzameling start na de kerstvakantie en duurt tot 26 januari. Speelgoed en boeken kunnen bij mij in groep 6 worden ingeleverd of in de inzamelbak in de aula. Alvast hartelijk dank voor het helpen bij deze actie! Op 9 februari, de middag van de carnavalsviering, vindt de speelgoedmarkt plaats van 15.00-15.30 in de aula, de gang van groep 7/8 en in het Notenschip. Alle kinderen en ouders zijn welkom om voor een klein prijsje speelgoed en boeken te kopen. Daarbij houden we een loterij met allerlei leuke prijzen, waaronder enkele tegoedbonnen voor echt speelgoed uit Kenia! (Dit zal na de reis overhandigd worden). Ik kijk uit naar de speelgoedmarkt!

Alvast hartelijk bedankt voor de inzameling van oud speelgoed en kinderboeken!

Juf Danielle, groep 6