Aanmelden

Aanmeldprocedure

Denkt u erover na om uw kind aan te melden op de St. Jozefschool? Elk jaar vindt op de tweede zaterdag van maart een open dag plaats. U bent hier van harte welkom om een kijkje te nemen in de school. Wilt u liever op een ander moment kennismaken met onze school, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding laten wij u de school zien en geven wij u onderwijsinhoudelijke informatie. Na afloop geven wij u het aanmeldingsformulier mee naar huis zodat u deze rustig kunt invullen. Na het invullen van het formulier kunt u deze op school weer inleveren of in de brievenbus doen. 

Voor het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u zowel telefonisch als via e-mail contact opnemen met de school. 

Na het aanmelden

Wanneer uw kind is aangemeld:

  • Ontvangt u van ons een inschrijfbevestiging met meer informatie.

  • Ongeveer twee maanden voordat uw kind vier jaar wordt, ontvangt u van ons een vragenlijst op het mailadres dat bij de aanmelding door u is doorgegeven. Deze vragenlijst geeft ons meer informatie over uw kind. Op die manier kunnen wij uw kind indelen in een klas.

  • Ongeveer zes weken voor de vierde verjaardag van uw kind, krijgt hij/zij van ons een welkomstkaart via de post en een informatiebrief. U kunt contact opnemen met de toekomstige leerkracht van uw kind om vijf wenochtenden af te spreken. Door deze wenochtenden kan uw kind alvast rustig wennen aan het naar school gaan.

  • In principe komt uw kind de dag na de vierde verjaardag officieel naar school. Tenzij dit in het weekend valt, dan komt uw kind op de maandag erna. *

  • Een paar weken nadat uw kind op school is gekomen, wordt u door de leerkracht uitgenodigd voor een gesprek om samen terug te kijken op de beginperiode. We bespreken of uw kind zich prettig voelt op school en we kijken vooruit naar wat nog komen gaat.

* Wanneer uw kind in juni, november of december jarig is, overleggen we samen wanneer uw kind kan starten op school. Sommige perioden in het jaar zijn hectisch en het is voor nieuwe kinderen het fijnst als zij een rustige start kunnen maken. Is uw kind in juli of augustus jarig, dan start uw kind meteen na de zomervakantie.

We vinden het prettig als u uw kind ruim voor de vierde verjaardag inschrijft. Dat stelt ons in staat om met de komst van uw kind rekening te houden in de groepsverdeling.