Schoolverlater

Uw kind in groep 8

Wanneer uw kind in groep 8 zit, staat het schooljaar vooral in het teken van afscheid nemen en oriëntatie op het vervolgonderwijs. In november hebben wij met de leerlingen en hun ouder(s) een gesprek rondom het voorlopig schooladvies. Er wordt gekeken naar de resultaten van het kind in de afgelopen jaren.

Na het voorlopige adviesgesprek kunt u, samen met uw kind, de open dagen bezoeken van diverse scholen (zie hieronder links naar de websites van deze scholen). Wij raden u aan om met uw kind de open dagen van de scholen te bezoeken. Op die manier kunnen jullie je goed oriënteren en sfeer proeven. Open dagen vinden meestal plaats in januari/februari en sommige scholen bieden ook kennismakingslessen en voorlichtingsavonden aan.

Het definitieve schooladvies is in februari en wordt met het kind en ouders besproken. Na dit gesprek kunt u uw kind gaan inschrijven voor het voortgezet onderwijs. Hoe de inschrijving bij de school precies verloopt, kunt u vinden op de website van de betreffende school. 

Hieronder een aantal links naar middelbare scholen: