Info nieuwe ouders

Oriënteren

Wanneer uw kind bijna 3 jaar is, is het al verstandig om na te denken over de toekomstige basisschool van uw kind. Het duurt nog wel een jaar voordat uw kind naar school gaat, maar het is prettig om alvast te oriënteren.

Voor kinderen, en vaak ook voor ouders, is de stap naar het basisonderwijs best spannend. Het is dan fijn om te weten dat uw kind in goede handen is en dat u alle vertrouwen heeft in de school en de leerkrachten. Bij de St. Jozefschool steken we veel energie in de kennismaking met de school. We zorgen er samen voor dat de overstap voor u en uw kind zo vertrouwd en prettig mogelijk verloopt.

Uw kind is 3 jaar (of jonger):

  • Is uw kind jonger dan 3 jaar, dan kunt u zich alvast oriënteren en bekijken welke scholen in de buurt in aanmerking komen.

  • Vraag eens rond naar ervaringen van andere ouders/kinderen.

  • Maak afspraken voor een rondleiding met de scholen naar keuze. Een rondleiding is een mooie manier om voor het eerst kennis te maken met de school.
  • Kom een kijkje nemen op onze open dag in het voorjaar.
  • Twijfelt u na de rondleiding nog? U kunt altijd nogmaals een afspraak maken.

  • Na de rondleiding krijgt u bij onze school een aanmeldingsformulier mee. Deze kunt u thuis rustig invullen en opsturen naar de school. Zelf even komen afgeven of in de brievenbus doen, kan natuurlijk ook.

 Wanneer u het aanmeldingsformulier heeft ingeleverd, kunnen wij uw kind aanmelden bij de school.

Op deze pagina vindt u alle praktische informatie over de groepen 1-2.