Het gebouw

De St. Jozefschool is gevestigd in een authentiek, monumentaal pand met een geweldige buitenspeelplaats. Het hoofdgebouw van de school is gevestigd aan Schoolplein 2 in Schipluiden. Hier bevinden zich de kleuterlokalen en de groepen 7 en 8. Aan de lokalen van de kleuters grenst peuteropvang Inimini. De kleuters hebben een eigen gymzaal waar zij regelmatig gebruik van maken met diverse (bewegings)activiteiten.

Het hoofdgebouw van onze school is verbonden met Het Notenschip, een accommodatie met verschillende ruimten/zalen die we vaak gebruiken voor verschillende (les)activiteiten, zoals EHBO-cursussen, musical, Sinterklaasfeest en Rots en Water.

Op het terrein is een nieuw gedeelte gebouwd. In deze zogenoemde nieuwbouw zijn de groepen 3,4,5 en 6 gevestigd. Zowel in het oude als in het nieuwe gedeelte hebben we extra lokalen die worden gebruikt als kinderen in kleine groepjes werken of het prettig vinden om even in alle rust te kunnen werken.

Het schoolplein is ruim opgezet en ligt in de binnenplaats tussen de gebouwen. Op dit plein is een apart gedeelte waar peuters en kleuters rustig kunnen spelen.